maanantai 18. maaliskuuta 2013

Muutos

Taitaa olla melkein kaksi viikkoa siitä, kun tänne viimeksi kirjoittelin. Syömiset eivät ole menneet ollenkaan hyvin. Olen illat paiskinut hommia ja palkinnut itseäni fazerin sinisellä ja jopa pizzalla. Lopputuloksen voi arvata.

Mietin jo hetken, että lopetanko kokonaan blogin pitämisen. Tällä hetkellä elämä on aika paineista, enkä halua että tämä blogi, laihduttaminen tai kuntoilu ovat yksi kiviriippa lisää muutenkin jo stressaavassa tilanteessa. Blogia en kuitenkaan aio deletoida, koska en aio luovuttaa elämäntapojen muutosprojektini suhteen, ja tämä on ollut hyvä apuväline omien ajatusten selkeyttämiselle.

Aion muutenkin muuttaa lähestymistapaani tähän elämäntapojen muuttamiseen ja laihduttamiseen. Heivaan pois kaikki viikkokohtaiset paino- ja liikuntatavoitteet ja yritän vain keskittyä uusien elämäntapojen opetteluun ja omien ajattelutapojeni vähittäiseen muuttamiseen. Olen viime viikkojen aikana tarkkaillut omia ajatusmallejani, jotka liittyvät erityisesti syömiseen, ja huomannut niissä on paljon sellaista joka stressaavassa ja raskaassa elämäntilanteessa altistaa itsensä palkitsemiseen ja lohduttamiseen tai rauhoittamiseen ruoan avulla.

4 kommenttia:

 1. Hyvä, että jatkat vielä bloggaamista!

  Minusta tuntuu, että jos asetan itselleni jotain kilo- tai aikatavoitteita laihtumisen suhteen, niin ne tuovat helposti paineita ja negatiivisia ajatuksia. Jos taas onnistun olemaan itselleni armollinen, ja asetan tavoitteeksi ennemminkin sen, että ymmärtäisin, miksi syömiseni on pielessä, niin saatan jopa oivaltaa jotain, joka sitten pidemmällä tähtäimellä edistää painonhallintaa.

  Uskon, että jos syömisen ja painonhallinnan ongelmat ovat enimmäkseen tunne-elämässä ja henkisellä puolella, niin ulkoisilla muutoksilla (ateriarytmi, liikunta yms.) voi saada tuloksia aikaan, mutta lopullinen ongelmista eroon pääseminen vaatii myös pään sisäisten asioiden muutoksen, eli juurikin, että selvitetään, miksi lohtusyödään ja ahmitaan ahdistukseen.

  Tsemppiä! Kiire ja stressii helpottaa jossain vaiheessa varmasti. Ja siihen asti voi yrittää löytää hengähdystaukoja kiireen keskellä ja iloita pienistä asioista :)

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä stressaavaan aikaan. :) On hyvä aina välillä pysähtyä pohtimaan omia ajatusmallejaan ja muokata suhtautumistaan laihduttamiseen ja liikuntaan. Sillä tavalla pääsee henkisellä tasolla taas eteenpäin ja muutoksia on helpompi tehdä. Itselleni paras ohje on ollut ravitsemusterapeutin lausuma "nyt lopeta laihduttaminen ja mieti millaista elämää haluat oikeasti elää". Elämä on harvoin tasaista ja välillä ruokaan ja liikuntaan panostaminen jää taka-alalle muiden asioiden ollessa tärkeämpiä. Niihin voi palata sitten, kun aikaa ja energiaa riittää. :)

  VastaaPoista
 3. Haastoin sinut: http://paarynapiukaksi.blogspot.fi/2013/04/haastettuna.html

  VastaaPoista
 4. Mitä sinne päin kuuluu nyt? Mulla ollut hirvittävän vaikeaa helmikuusta lähtien oman elämäntaparemontin kanssa ja mietin myös oman "luuseriblogin" lopettamista, mutta vielä vaan kirjoittelen ;)

  VastaaPoista