perjantai 4. tammikuuta 2013

Perjantaipunnitus ja kokkailua

Huomasin, että olen saanut lukijan! (Ihanaa!) Tervetuloa, Amanda!

Tänään aamulla sitten punnitsin itseni, ja yllätyin positiivisesti. Painoa on kilo vähemmän kuin vajaa viikko sitten. Selitykseksi eivät käy kylläkään miinuskalorit, vaan se että suklaa- ja juustomätön loppuessa elimistöstä on alkanut poistua nestettä. Sekä juustossa että suklaassa on molemmissa melkoisesti suolaa. Mutta hyvä näinkin, housunvyötärö ei enää kiristä yhtä pahasti (pelkäsin jo, että uudehkoista farkuistani nappi lentää ja vetoketju hajoaa).

Olen miettinyt sellaista tavoitetta itselleni, että voisin pitää liikuntapäiväkirjaa ja pyrkiä liikkumaan (yhteen menoon) vähintään puoli tuntia ainakin 200 päivänä vuodessa. Välillä saattaa kyllä tulla viikkoja etten kertakaikkiaan ehdi liikkumaan, mutta voisin silti ainakin pyrkiä tuohon 200 liikuntakertaan. Se tekisi lähes neljä liikuntakertaa viikossa, joista osa voi olla ihan vaan puolen tunnin kävelylenkkejä. Yritin jo lisätä tähän blogiini ylävälilehtiä, joihin merkkaisin liikuntasuoritukseni ja perjantaipunnitusten tulokset, mutta en onnistunut (tai onnistuin, mutta nuo uudet sivut eivät näkyneet blogissani). Ehkä saan ne jossain vaiheessa lisättyä.

Kokeilin eilen kolmea uutta kasvisruokaohjetta, joista alla olevassa kuvassa näkyvät kasvispyörykät ja hauskan värinen hernehummus. Lisäksi tein linssi-kookoskeittoa Keittiö ja puutarha -blogista. Olen ennenkin tehnyt hummusta, mutta en koskaan herneistä. Siitä tuli yllättävän hyvää, vaikka unohdin kokonaan sitruunamehun. Hummusta voi syödä esim. leivän päällä tai lisukkeena. (Tosin pojat valittivat että syötyäni sitä hengitykseni haisi valkosipulilta.) Kasvispyörykätkin olivat ihan ok, mutta kaipaisivat ehkä jotain lisämaustamista. Linssikeitosta vielä, että pyrin yleensäkin suosimaan erilaisia, mielellään proteiinia sisältäviä keittoja, koska ne pitävät niin hyvin nälän poissa ja niitä on helppo lämmittää uudelleen.


Pulliakin tuli eilen paistettua ja myös maistettua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti