torstai 3. tammikuuta 2013

Kangertelu jatkuu...

Eilinen ei mennyt sen paremmin kuin edellispäiväkään. Itse asiassa päinvastoin. Iltapäivästä lähtien syödä puputtelin kaikenlaista, mukaanlukien isoimman pojan irtokarkit ja illalla tekemäni pannukakku. Kävin kuitenkin tunnin kävelylenkillä, josta hölkkäsin muutaman sata metriä.

Tässä lihomisessa on se ikävä puoli, että esimerkiksi talvitakeista vain villakangastakit mahtuvat minulle, mitkään toppa- tai ulkoilutakit eivät mahdu kuten eivät myös ulkoiluhousut. (Muista vaatteista nyt puhumattakaan.) Täytyy ulkoilla nyt aluksi ihan vaan villakangastakissa, koska en halua ostaa vaatteita, joita ehtisin käyttää vain muutaman kuukauden.

Uusin eilen myös vuoden verran tauolla olleen Spotify Premium-tilauksen. Musiikista saa kummasti vauhtia askeliin, ja ilman korvakuulokkeitani en välttämättä edes jaksaisi lähteä tuonne loskaan tarpomaan.

Alla kuva eilisestä lounaastani. Tein alkujaan Chiclings-blogista peräisin olevaa ja Safkaa-kirjassa julkaistua avokadopastaa, jota olen tehnyt aiemminkin muutamankin kerran. Tein lounaan hirveässä kiireessä ja vähän soveltaen ohjetta, joten se ei näytä hirveän edustavalta. :) Kun edellisen kerran laihdutin pari vuotta sitten, opin syömään lautasmallin mukaan, ja siitä on jäänyt tapa täyttää puolet lautasesta kasviksilla. Tuo kuvassa näkyvä salaatti jossa on mukana tomaattia, paprikaa, raakaa kukkakaalia ja salottisipulia (sekä usein fetaa) on myös minulle aika tyypillinen, teen sitä useamman kerran viikossa. Keitän myös aika usein parsakaalia lisukkeeksi. Teen salaatin kanssa vinegrette-tyyppistä kastiketta (mukaan 1/3 esim. vaaleaa balsamicoa tai punaviini- tai hunajaviinietikkaa + 2/3 extra virgin oliiviöljyä + dijon-sinappia + ehkä hunajaa + pippuria + suolaa => lisään myös usein mukaan kourallisen yrttejä ja sauvasekoitan kastikkeen).



2 kommenttia:

  1. Hei,
    elämäntapamuutoksesi kuulostaa oikein järkevälle, hiljaa hyvä tulee! Minullakin on ollut vaikeuksia normalisoida syömistä joulumässäilyjen jälkeen, mutta kyllä se tästä vähitellen alkaa sujua. Kiloklubin olen minäkin havainnut hyväksi avuksi laihdutukseen, siellä voi oikeasti opetella uusia ruokailutapoja ilman kitukuuria. Tsemppiä!

    VastaaPoista
  2. Hei!

    Ja kivaa kun tulit kommentoimaan!

    Joo, nämä joulumässäilyt näyttävät olevan ainakin mulla jokavuotinen perinne. Yksi syy jouluruokien lisäksi on se, että en oikein pysty vastustamaan suklaata ja juuri joulun alla konvehtirasioita suurinpiirtein tulvii ikkunoista ja ovista sisään (esim. joku saattaa antaa jokaiselle viidelle perheenjäsenelle oman konvehtirasian.) Ja minä olen sitten yleensä syö joka syö herkut pois kuljeksimasta. :)

    Minulle Kiloklubi on ollut tosi tärkeä juttu. Se on opettanut kiinnittämään huomiota kasvisten määrään ja kuidun merkitykseen, rasvojen laatuun sekä säännölliseen syömiseen. Kun sinne on muutaman kuukauden merkannut ruokia, alkaa saada jonkinlaista tuntumaa järkevään syömiseen.

    VastaaPoista