tiistai 19. helmikuuta 2013

Kuulumisia ja lohiresepti

Laihdutus etenee lähes huomaamattomin vauvanaskelin ja liikuntakin on ollut vähäistä. Viime viikkoina on ollut iltaisin kaikenlaisia kiireitä, ja välillä en yksinkertaisesti ole päässyt liikkumaan senkään vuoksi kun mies on ollut työreissuilla.  Koetan kuitenkin päästä tänään tai huomenna kuntosalille.


Flunssakaan ei ole vielä ohi, vaan nuha ja yskä vaivaavat ärsyttävästi. Tällä kertaa kyllä opin sen, että kipeänä -varsinkaan flunssan alkuvaiheessa- ei mennä tekemään mitään rankempia liikuntasuorituksia.

Leikkasin talteen muutama viikko sitten joko ruotsalaisesta Allersista tai Hemmets Journalista (en muista kummasta) muutaman reseptin.  Niiden joukossa oli kiinnostavasta vaikuttava ohje Laxgryta med curry. Tein sen muuten ohjeen mukaan, paitsi jätin kalakastikkeen pois ja korvasin kalaliemikuution kasvisliemikuutiolla, koska ko. aineksia ei meidän jääkaapistamme sattunut löytymään. Padasta tuli ihan hyvää, vaikkakin melko keittomaista ollakseen pataa. Ohjeessa oli tarjoiluehdotuksena leipä, mutta keitin lisukkeeksi riisiä. Harmiksi en tullut ottaneeksi valmiista ruoasta kuvaa.

Curryinen lohipata 
4:lle
450 g lohifileetä (nahka, rasva ja ruodot poistettuna)
suolaa ja mustapippuria
2 porkkanaa
2 palsternakkaa
3 valkosipulinkynttä
1 rkl voita
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl currya (laitoin vähemmän)
7 dl kalalientä (laitoin 7 dl vettä + 1 kasvisliemikuution)
2 dl kermaa (käytin 7 % ruokakermaa)
1 rkl punaista currytahnaa (laitoin vähemmän)
5 tippaa aasialaista kalakastiketta
125 g vihreitä herneitä
Koristeluun:
persiljaa, chilihiutaleita

1. Leikkaa lohifilee paloiksi ja mausta ne suolalla ja pippurilla.
2. Vipaloi juurekset ja valkosipuli ohuelti.
3. Kuullota muutama minuutti öljyn ja voin sekoituksessa juureksia ja valkosipulia. Lisää curryt, kalakastike, kalaliemi ja kerma.  Anna kiehua hiljalleen vartin verran. Lisää lohikuutiot ja herneet, anna hautua vielä jonkin aikaa.  Lisää suolaa ja pippuria jos tarpeen. Koristele persiljalla ja chilihiutaleilla. Tarjoa leivän kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti