perjantai 8. helmikuuta 2013

Unesta ja sen puutteesta

Viime viikot ovat sujuneet nukkumisen suhteen taas vähän huonommin. Onneksi se ei ole heijastunut tällä kertaa syömiseen. Löysin pari päivää sitten melatoniini-tabletit, jotka olin saanut viime vuonna, ja jotka olivat tässä välillä kadonneet jonnekin vessan laatikkoon. Heti ensimmäisenä yönä otettuani tabletin, huomasin etten herännyt kertaakaan ja uni oli selvästi syvempää. Viime yönä kylläkin valvoin jonkin aikaa, mutta aamulla herätyskellon soidessa heräsin suoraan todella syvästä unesta. (Sellaista minulle ei ilman melatoniinia yleensä tapahdu). Valitettavasti en vain uskalla syödä melatoniinia kovinkaan pitkää aikaa, koska pelkään että elimistöni oma melatoniinintuotanto vähenee ja tablettien teho vähitellen heikkenee. Tiedän, että tämäntyyppiseen, stressin aiheuttamaan unettomuuteen (johon liittyy heräilyä aamuyöllä) auttaisivat esim. erilaiset rentoutustekniikat sekä jooga ja mindfulness, mutta en vain jotenkin saa aikaiseksi tehdä rentoutus- tms. harjoituksia. :/ Päivällä sitä jotenkin vain "unohtaa", miten inhottavalta tuntuu yhtäkkiä herätä täysin pirteänä aamuyöllä ja tietää, että ei tule saamaan riittävästi unta.

Nyt kun olen pitänyt entistä tarkemmin huolta riittävästä & riittävän laadukkaasta (ainakin omasta mielestäni) & tasaisesta syömisestä, iltaisin on välillä tuntunut siltä että ei jaksa syödä koko kalorimäärää täyteen. :) Ja positiivista on ollut sekin, että en ole ajatellut syömistä loppujen lopuksi kovinkaan paljoa. Silloin kun syömiseni oli enemmän iltapainotteista ja rytmitöntä, oli aika usein (siis koko ajan!) mielessä että "mitähän sitä seuraavaksi söisi".  Ts. kolusin ruokakaappeja, josko sieltä löytyisi herkkuja. Kunpa saisin tämän moodin pidettyä päällä pysyvästi. :)

Aamupala: veteen keitettyä kaurapuuroa, 1/2 dl raejuustoa, pari dl sokeritonta marjakeittoa, maitokahvia
Lounas: lohilasagnea, alle 1 dl porkkana-papupataa, pari dl jäävuorisalaattia, pari rkl salaatinkastiketta, lasi vettä, kuppi kahvia, puolikas keksi (tämäkin jaettiin kaverin kanssa!)
Välipala: profeel-rahka, muutama pähkinä, kuppi maitokahvia
Päivällinen: noin 3 dl lohikeittoa, tilliä, 1 dl valkoviiniä
Iltapala: 1 dl mysliä, 2 dl rasvatonta gefilus-piimää, omena


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti