sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Pähkinöitä purtavaksi

Jos joku on noita ruokapäiväkirjoja lueskellut, niin on varmasti huomannut että syön oikeastaaan joka päivä pähkinöitä. Yksi syy tietysti on,  että ne maistuvat hyvältä ja ovat kätevä, vähän tilaa vielä ja säilyvä välipala joka on helppo ottaa mukaan. Jos itsellä iltapäivän välipala jää syömättä, olen aika suurella todennäköisyydellä liiankin nälkäinen päivällisen aikaan, ja muutenkin syömisen hallinta saattaa olla menetetty siltä päivältä. Toinen syy pähkinöiden syömiseen löytyy niiden vaikutuksista terveyteen. Laitan teille pari linkkiä, aiheesta:

Täällä tietoa eri pähkinälajikkeiden terveysvaikutuksista.

Tässä kerrotaan viime joulukuussa ilmestyneestä laajasta tutkimuksesta, jonka mukaan pähkinät ehkäisevät merkittävästi sydän- ja verisuonitautikuolleisuutta.

Tässä syitä, miksi pähkinät eivät luultavasti lihota.

Ostan yleensä pähkinäsekoitusta (joko Pirkan keltainen pieni pussi tai sitten Lidlistä), jotta tulee syötä monipuolisesti erilaisia pähkinälajikkeita. Tosin, nyt kun olen syönyt niitä joka päivä, olen huomaavinani hienoista kyllästymistä. Ehkä tulen pitämään välillä pähkinättömiä päiviäkin, varsinkin jos saan tuon iltapäivän välipalan järjestettyä jotenkin muutenkin toimivasti.

Alla eilisen syömiset. Lounas siirtyi niin pitkälle iltapäivään, että päivällinen jäi kokonaan välistä, kuten viikonloppuisin helposti pakkaa käymään. Sen seurauksena välipalat sitten vähän paisuivat, ja teki mieli napsia kaikenlaista pientä.

Aamupala: 2 palaa ruisleipää, 2 tl margariinia, paistettu muna, muutama kuppi maitokahvia
Lounas: 3/4 kasvis-papu-täytteisestä tortillasta, jäävuorisalaattia, noin 1 dl maissilastuja, pari rkl taco-kastiketta, pari lasia vettä
Välipala: 20 g pähkinöitä, 2 palaa täysjyvä-paahtoleipää, 2 tl margariinia, 1 tl vadelmahilloa, 2 mukia maitokahvia
Iltapala: 1 prk profeel-rahkaa + 200 g mustikoita, 2 palaa tummaa suklaata, 10 g pähkinöitä, 1 juustoviipale, 1 dl valkoviiniä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti