perjantai 1. helmikuuta 2013

Perjantaipunnitus ja ruokapäiväkirjaa

Aamun painolukema oli jälleen sama kuin pari viikkoa sitten eli 65.5 kg. Pudotusta siis kilo viime viikkoon verrattuna. Tällä kertaa voin ottaa tuosta hiukan kunniaa itsellenikin, koska nyt ei ole mennyt vaikkapa 200 g suklaalevyllistä fazerin sinistä ynnä muuta vastaavaa kuten vielä viime viikonloppuna saattoi mennä.

Tällä hetkellä tunnelmat tämän elämäntapamuutoksen suhteen ovat selvästi toiveikkaammat kuin aiemmin. On ollut jotenkin helpottavaa, kun olen voinut antaa itselleni luvan syödä hyvällä omallatunnolla enemmän kuin vaikkapa 1500-1600 kcal, joka aiemmin on kummitellut mielessä jonkinlaisena tavoitteena (tähtään nyt 1700-1900 kaloriin liikunnoista riippuen). Lisäksi tuo eilen mainostamani artikkeli valoi minuun uskoa sen suhteen, että kun pyrin syömään niin (riittävästi & tasaisesti & laadukkaasti), niin vähitellen kykenen aistimaan herkemmin näläntunteen (joka ei merkitse samaa kuin että onko vatsa täynnä vai eikö). Näin voisin jossain vaiheessa pystyä syömään "automaattiohjauksella" niin, että tiedän vaistomaisesti milloin olen syönyt tarpeeksi, ilman kalorien laskemista. Eikä silloin myöskään piäisi tulla tarvetta napostella ja koluta ruokakaappeja iltaisin.
 
Alla vielä ruokapäiväkirjaa tältä päivältä (iltapala on vielä tässä vaiheessa syömättä):
aamupala: smoothie (rasvatonta maustamatonta a-jogurttia, omena, pieni banaani), 3 kahvimukillista maidolla
lounas: sieni-kurpitsapastaa, jäävuorisalaattia, tomaattia, 4, oliivia, 2 rkl jotain mahdollisesti kermaviilikastiketta, runsas desi kermajäätelöä (sisältyi lounaan hintaan joten en tietty kieltäytynyt!), kahvia maidolla
välipala: noin 10 g pähkinöitä
päivällinen: yksi kasvispihvi ja yksi peruna, salaattia jossa mm. paprikaa, tomaattia jne., noin 100 g parsakaalia, pari rkl vinegretteä, noin 1 dl punaviiniä (punaviiniä jo 3. kerran tällä viikolla - syynä on että meillä on yksi viime viikolla avattu punkkupullo, joka täytyy juoda loppuun ennen kuin etikoituu...)
iltapala: purkki raejuustoa (rasvaa 2 %), 200 g mansikoita, 2 tl hunajaa


Pikkumies (5-v.) oli kattanut pöydän vauvahamstereille. Ruokapöytänä toimii kynä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti